Andelsboliglån

Der er mange forskellige udgifter, som findes i danskernes private økonomi. I dit regnskab er der for eksempel gaver. Og der er en del områder, hvor man kan spare nemme penge. Her er nogle gode tips, som du kan tilgå uden at betale.

Den nemmeste måde for os til at blive millionærer på, er via en privat pension. Det postulerede en klog dame engang. For langt de fleste er det nominielt den mest sandsynlige måde at blive milliardær på. Så man bør overveje, at sætte sig mere ind i pensionsopsparing, med de gunstige muligheder, der er i din private pension.

Forsikringsdækninger er det man får i håbet om, aldrig nogensinde at få brug for forsikringerne. Du skal gennemtænke dine egentlige behov og ikke blot gøre som andre. Der er højst sandsynligt forsikringsdækninger, du overhovedet ikke har brug for eller som du kan være foruden. Det er en kalkuleret risiko, du må leve med. Efter du har fravalgt, så drejer det om at drosle dine forsikringsdækninger ned til et basalt niveau. Skal din ulykkeforsikring udelukkende dække feks. 85.000 dkk og/eller kan du acceptere en selvbetaling på 14.000 kr, hvis dit rækkehus brænder ned til grunden?

Sparekasser er også en post, hvor der kan være nemme penge at bespare. Afvigelsen mellem de aller dyreste og de mange billige pengeinstitutter er astronomisk. Vi snakker om, op imod 3.400 kroner per md. for en normal 2 børnsfamilie og huslån. Lån til ejerlejlighed er det største enkelte køb, som man har i hele sit liv. Kassekredit er i det hele taget det man skal være opmærksom på, hvis du skal tune din privatøkonomi. En ting er renteudgifter, men også handelskursen er meget vigtig. Lånkonvertering er det, der kan forbedre din økonomi. Den vigtigste størrelse er afventning af lån. Lån kan paralleliseres med fremskydning af tid. Hvis du kan vente fx. 13 måneder med at låne og i stedet spare op i denne periode, så får du både nedbragt din gæld, men også udgifterne til renter.

Er du med hos den rette fagforening, så får du mulighed for en række fordele. Du kan også gennemtænke at udmelde dig. Der er gode penge at spare på en lavpris fagforening. Nogle folk har automatisk valg af fagforening i fagaftale. Men man kan jo selvfølgelig prioritere kun at have en a-kasse. Fagforeninger kan støtte dig med almindelige forsikringer og sundhedsdækning – så gennemtænk om det er det klogeste at melde dig ud, hvis du haroplever for eksempel stress.

Fødevarer er den del i din private finanser, der konstituerer den aller største part. Nogle kan overleve for et beskedent budget, hver md, så er der andremennesker, som køber for store summer på lækker take-away. En ting er når man køber mad ude i byen på enten spiserestaurant eller take-out – men den absolut store pengesynd er den mad du køber og gør klar i hjemmet. I dette tilfælde er der det normale dagligvareindkøb i supermarkederne, som man bærer hjem. Beklageligvis er mange underlagt for impuls indkøb, der har den konsekvens at kassekvitteringen eksploderer. Et råd er, at du indkøber dine mad online, via de spændende webbaserede supermarkeder. Her kan man enten indkøbe de normale madindkøb, men desuden også de spændende innovative udbud af måltidskasser.

Du bør altså udregne dine kontoudtog, så du sparer indenfor alle områder af din husøkonomi. Derved kan du slutte med at have et meget højere slutbeløb til de skægge ting i livet. Mange tak fordi du så med på min artikel.