Billån via huset

Der er utallige forskellige udgifter, der er i vores private økonomi. I vores udgiftsbudget er der for eksempel TV-licens. Men der er en masse områder, hvor vi kan spare nogle monetos. Her er de vigtigste gode tips, som du kan læse uden det koster noget.

Den mest sandsynlige metode for os til at blive stenrig på, er via en privat pension. Det fremførte en intelligent dame nøgternt. For langt de fleste er det nominielt den mest plausible metode at blive velstående på. Så man bør overveje, at sætte sig ind i denne opsparingsform, med de rige potentialer, der er i din pension.

Forsikringsdækninger er det man bestiller i håbet om, aldrig nogensinde at få brug for dem. Du bør nøje gennemtænke dine egentlige behov og ikke blindt gøre som alle andre. Der er muligvis forsikringer, du reelt ikke har brug for og som du godt kan leve uden. Det er en risiko, du må leve med. Bagefter du har fravalgt, så handler det om at skalere dine forsikringsdækninger ned på et meget lavt niveau. Skal din brandforsikring udelukkende dække fx. 110.000 kroner eller kan du nøjes med en selv-risiko på 10.000 kr, hvis din villa brænder ned helt?

Sparekasser er ligeledes en post, hvor der ofte er store penge at spare. Uligheden mellem de mest kostbare og de mange billige pengeinstitutter er mega stor. Vi snakker om, op til 4.100 kr /måned for en median dansk familie + boliglån. Lån til hus er det største enkelte køb, som man har i sit liv. Store lån er i den grad det man skal være fokuseret på, hvis du skal tune din private finanser. En ting er morrenter, men også handelskursen er vigtig. Låneomlægning er noget, der kan forbedre din privatøkonomi. Den vigtigste parameter er forhaling af lån. Lån kan sammenlignes med forskydning af tid. Hvis du kan undgå lån f.eks. 17 mdr. med at låne penge og i stedet for spare ligesvarende op i denne periode, så har du nedbragt lånebeløbet, men også dine renteudgifter.

Har du medlemskab hos en faglig forening, så har du mulighed for at få en del fordele. Du kan også gennemtænke at udmelde dig. Der er for resten mange at spare på en lavpris fagforening. Nogle personer har automatisk fagforeningsvalg i overenskomsten. Men man kan vælge blot at have en a-kasse. Fagforbund kan hjælpe dig med både forsikring og sundhedsforsikringer – så gennemtænk om det er dumt at spare de penge, hvis du haroplever f.eks. kritisk sygdom.

Husholdningen er det område i din private finanser, der repræsenterer den største part. Nogle mennesker kan leve for et spartansk budget, hver måned, så er der andre, som bruger meget store beløb på fx lækker mad. En ting er når du køber mad ude på enten cafeteria eller fastfood-levering – men den rigtig store pengesynd er det mad du køber og bager i hjemmet. Her er der det klassiske indkøb i supermarkeder, som du bærer hjem. Beklageligvis er mange eftergivende for impuls indkøb, der betyder at dosmersedlen stiger. Et råd er, at du indkøber dine madvarer på nettet, via de brugervenlige eSupermarkeder. Der kan man både købe de daglige madindkøb, men desuden også de gode nye sortiment af kasser med mad.

Du skal altså udregne dine kontoudtog, så du neddrosler inden for alle områder af din husstandsøkonomi. Så kan du ende med at være i besiddelse af et langt sjovere beløb til de forsødende aspekter i dit liv. Tak fordi du så artiklen.