Aldersforsikring

Der er mange forskellige udgifter, som eksisterer i vores private økonomi. I dit budget er der f.eks. rejser. Men der er en del områder, hvor vi kan spare nogle skejser. Her er nogle gode finter, som du kan bruge uden at betale.

Den mest overkommelige metode for danskerne at blive kapitalstærk på, er igennem en pension. Det postulerede en klog person en gang. For den jævne dansker er det gennemsnitligt den mest realistiske måde at blive ved muffen på. Så du bør gennemtænke, at sætte sig mere ind i pension, med de gunstige alternativer, der er i din pension.

Forsikringer er det vi erhverver sig i håbet om, aldrig at få dem aktiveret. Du bør nøjeseende tænke over dine reelle behov og ikke gøre som andre. Der er muligvis forsikringsdækninger, du nok ikke har brug for eller som du kan undvære. Det er en kalkuleret risiko, du må leve med. Efter du har udelukket, så gælder det om at tage dine forsikringer ned på et lavt niveau. Skal din brandforsikring udelukkende forsikre for eksempel 65.000 kr. eller kan du leve med en egen betaling på 6.000 dkk, hvis dit rækkehus brænder ned ?

Banker er også en udgiftpost, hvor der for mange er nemme penge at bespare. Differencen mellem de aller dyreste og de mest lavprisede pengeinstitutter er uovertruffen. Vi hører om, op til 3.800 kroner om måneden for en normaliseret 2 børnsfamilie og real kredit. Lån til ejerlejlighed er det største køb, som mange møder i sit liv. Lån er i den grad den ting du bør være fokuseret på, når du vil optimere din private finanser. En ting er renteomkostninger, men også kursen er meget vigtig. Lånomlægning er det, der kan forskønne din økonomi. En anden vigtig variabel er forsinkelse af lån. Lån kan associeres med forcering af tid. Hvis du kan afvente for eksempel 16 måneder med at låne og i stedet for spare ligesvarende op i tidsrummet, så har du både nedbragt lånebeløbet, men også rente udgifterne.

Er du medlem hos et fagforbund, så har du mulighed for at få en del fordele. Du kan også tænke over at udmelde dig. Der er nemme penge at spare på en billig fagforening. Nogle personer har tvunget valg af fagforening via fagaftale. Men du kan jo selvfølgelig prioritere kun at nøjes med en akasse. Fagforeninger kan støtte dig med almindelige forsikringer og sundhedsordning – så gennemtænk om det er det rigtige at melde dig ud, hvis du haroplever fx smerter.

Fødevarer er det område i din privatøkonomi, som konstituerer den klart største part. Nogle mennesker kan leve for et småt budget, hver md, så er der andremennesker, som køber for meget store pengebeløb på fx fornem mad ude i byen. Et er hvis du køber mad ude på enten spisested eller grillbiks – men den helt store synder er den mad du køber og gør klar i hjemmet. På dette område er der det traditionelle køb i supermarkeder, som du tager med hjem. Beklageligvis er danskere offer for uforudsigelige køb, som har den konsekvens at indkøbssedlen løber løbsk. Et tip er, at du handler dine mad via nettet, via de nye online supermarkeder. Her kan man både handle de traditionelle dagligvarer, men yderligere også de spændende innovative udvalg af måltider i kasser.

Du skal altså efterregne dine konti, så du skærer ned på alle steder af din husøkonomi. Derved kan du ende op med at være i besiddelse af et meget større slutbeløb til de lækre aspekter af hverdagen. Tak fordi du læste med.