Opsparing i mursten

Der er utallige forskellige udgifter, der eksisterer i ens privatøkonomi. I ens driftsbudget er der feks. telefoni. Og der er en del områder, hvor vi kan spare udgifter. Her er udvalgte gode finter, som du kan få uden at betale.

Den letteste måde for danskerne at blive holden på, er ved hjælp af en pension. Det sagde en lærd person nøgternt. For os er det nominielt den mest sandsynlige metode at blive millionærer på. Så man bør gennemtænke, at sætte sig ind i kapitalpension, med de værdiskabende alternativer, der ligger i din kapitalpension.

Forsikringer er det man bestiller i håbet om, aldrig nogensinde at få dem aktiveret. Du skal gennemtænke dine egentlige behov og ikke bare gøre som alle de andre. Der er højst sandsynligt forsikringer, du slet ikke har brug for og som du godt kan leve uden. Det er en vurderet risiko, du må medtage. Når du har valgt, så gælder det om at skralde dine forsikringsdækninger ned til et bundniveau. Skal din indboforsikring udelukkende forsikre f.eks. 105.000 kr. eller/og kan du nøjes med en egenbetaling på 7.000 kr, hvis din egendom nedbrænder til jorden?

Pengeinstitutter er også en udgift, hvor der kan være nemme penge at finde. Afvigelsen mellem de aller dyreste og de mest lavprisede pengeinstitutter er meget stort. Vi snakker om, op imod 4.000 dkk pr. måned for en normaliseret kernefamilie + huslån. Lån til villa er det største enkeltstående køb, som mange har i hele sit liv. Forbrugslån er i det hele taget det du skal være opmærksom på, når du skal tune din privat økonomi. Et er renterne, men også dagskursen er essentiel. Omlægning af lån er noget, som kan forbedre din økonomiske formåen. Den vigtigste størrelse er forhaling af lån. Lån kan forbindes med med eksaltering af tid. Hvis du kan afvente feks. 13 mdr. med at låne og i stedet for spare op i perioden, så får du nedbragt gælden, men også renteudgifterne.

Har du medlemskab hos et fagforbund, så får du mulighed for en del fordele. Du kan også overveje at melde dig ud. Der er hurtige penge at spare på en billig fagforening. Nogle personer har forceret valg af fagforening via arbejdsgiveren. Men du kan selvfølgelig prioritere kun at nøjes med en arbejdsløshedskasse. Fagforeninger kan hjælpe dig med almindelige forsikringer og sundhedsforsikringer – så overvej om det er det smarteste at melde dig ud, hvis du lider af for eksempel kritisk sygdom.

Din mad er den del i din private finanser, som repræsenterer den klart største andel. Nogle mennesker kan overleve for et spartansk beløb, hver måned, så er der andre, der forkæler sig med gigantiske pengebeløb på for eksempel fornem fastfood. En ting er hvis du køber din mad ude i byen på enten spisehus eller fastfoodsted – men den absolut store byrde er den mad du køber og steger hjemme. Her er der det normale dagligvareindkøb i supermarkederne, som man slæber hjem. Desværre er vi eftergivende for fristende køb, som resulterer i at dosmersedlen vokser. Et råd er, at du køber dine mad online, via det voksende antal webbaserede supermarkeder. Der kan man både købe de normale madindkøb, men yderligere også de mange nye udvalg af måltidskasser.

Du bør efterse dine konti, så du sparer på alle steder af din husstandsøkonomi. Så kan du ende med at få et langt sjovere slutbeløb til de forsødende ting af din tilværelse. Jeg er glad fordi du så min blog.