Pension

Der er utallige forskellige udgifter, som eksisterer i danskernes private økonomi. I et budget er der feks. internet. Og der er en række steder, hvor du kan spare . Her er vigtige og gode tips, som du kan tilgå uden at betale.

Den letteste måde for os til at blive rig på, er ved hjælp af en pensionsopsparing. Det fremførte en vis mand for længe side. For langt de fleste er det statistisk den mest plausible metode at blive styrtende rig på. Så vi bør spekulere på, at sætte sig ind i alderspension, med de gode muligheder, der ligger i din pension.

Forsikringer er det man køber i håbet om, aldrig nogensinde at få brug for forsikringerne. Du skal nøjeseende gennemtænke dine reelle behov og ikke gøre som alle de andre. Der er nok forsikringer, du reelt ikke har brug for og som du kan leve uden. Det er en risiko, du må leve med. Efter du har fravalgt, så drejer det om at drosle dine forsikringer ned på et basalt niveau.

Penge, Hjem, Mønt, Investering

Skal din bilforsikring kun dække fx. 50.000 kr. og/eller kan du nøjes med en egenbetaling på 19.000 kroner, hvis lejlighed nedbrænder ?

Sparekasser er ligeledes et område, hvor der tit er store penge at bespare. Forskellen mellem de aller dyreste og de mest billige banker er mega stor. Vi taler om, op mod 4.100 kr. pr. md. for en median kernehusstand plus boliglån. Lån til hus er det største enkelte køb, som man har i hele sit liv. Mange lån er stor grad det vigtigste man skal være opmærksom på, når du skal optimere din økonomi. En ting er renteudgifter, men også lånekursen er betydelig. Lånkonvertering er en ting, som kan accelerere din økonomi. En vigtigere parameter er udskydelse af lån. Lån kan associeres med forcering af tid. Hvis man kan udskyde f.eks. 14 måneder med at låne pengene og i stedet for spare tilsvarende op i denne periode, så får du dels nedbragt din gæld, men også dine renteudgifter.

Har du medlemskab hos en faglig forening, så får du mulighed for en del fordele. Du kan også spekulere på at udmelde dig. Der er for resten en del at spare på en billig fagforening. Nogle mennesker har automatisk fagforeningsvalg igennem overenskomsten. Men du kan jo selvfølgelig prioritere blot at have en arbejdsløshedskasse. Fagforbund kan støtte dig med forsikringer og sundhedsordning – så tænk over om det er det smarteste at spare pengene, hvis du lider af fx smerter.

Dagligvarer er det område i din økonomi, der udgør den aller største del. Nogle kan leve for et ultra lille beløb, hver md., så er der andrefolk, som forkæler sig med enorme pengebeløb på fx dyr mad ude i byen. Et er når man køber mad ude i byen på enten restaurant eller take away – men den virkelig store problematik er det mad du køber og steger derhjemme. På dette område er der det normale køb i supermarkedet, som man tager med hjem. Uheldigvis er man offer for impulsindkøb, der har den konsekvens at kvitteringen bliver længere. Et godt råd er, at du handler dine mad på internettet, på det voksende antal net-supermarkeder. Der kan du både købe daglige dagligvarer, men samtidig også de dejlige innovative tilbud på måltidskasser.

Du skal altså efterse dine penge, så du nedskærer indenfor alle steder af din økonomi. Derved kan du ende med at have et meget højere slutbeløb til de sjove elementer i dig hverdag. Mange tak fordi du læste min blog.